Ligatus onuncu yil

31/08/2015
by Araceli Almada
Yeni bir logo, yenilikçi bir renk düzeni ve modern web sitesi ile sadece çağdaş bir görünüm sunmakla kalmıyor aynı zamanda doğal ve performans reklamcılığında uluslararası pazar liderliğinde en üst noktada olma iddiasının altını çizer. Aynı zamanda ürün portföyünü iki önemli çözüm olan İçerik Pazarlaması ve Doğrudan Yönlendirme ile sadeleştirerek, Ligatus hizmet uyumunu ve piyasa ihtiyaçlarında derin bir anlayışta olduğunu vurguluyor.

İstanbul, Eylül 2, 2015 – Geçtiğimiz on yıl içinde Ligatus takdire şayan bir gelişim yaşamıştır. 2005 yılında OnVista Grubunun bağımsız bir şubesi olarak Almanya‘da kurulmuş, 2008’de Gruner Jahr tarafından satın alınmış, 2009’da şirket modelini uluslararası pazara sunmaya başlamıştır. Ligatus halihazırda dokuz ülkedeki 150 çalışanı, 1,200 den fazla premium yayıncısı, aylık 27 milyardan fazla reklam gösterimi ile Avrupa’daki en önemli oyuncularından biridir. Ligatus sadece performans pazarlama alanında değil aynı zamanda 2014’te yaptığı veeseo satın alması ile içerik önerisi alanında lider konuma gelmiştir. Üstün teknolojisi ve Avrupa çapındaki geniş ağı ile Ligatus online reklam pazarının hızlı şekilde doğal reklam ve içerik pazarlamasına kaymasına karşı hazır durumdadır.

Bunun sonucu olarak Ligatus onuncu yaş gününü bir fırsat olarak değerlendirip, kendisini uluslararası lider oyunculardan biri olarak konumlandırmaktadır. Bu yeni konumlandırmaya Ligatus logosunun yeni tasarımı, kurumsal kimliği ve web sitesi (www.ligatus.com.tr) eşlik ederek – hepsi Avrupanın 1 numaralı doğal reklam ve performans ağı olduğunu yansıtmaktadır.

Yeni logo, bir daire içinde L harfi ve devamında büyük haflerle Ligatus olan bir piktogramdır. Yalın şekli ve kalın font Ligatus’un sürekli gelişen, eşsiz hizmet çeşitliği ve uzun yıllara dayanan deneyimlere dayanan basit ve etkili bir yaklaşımını temsil etmektedir. Ligatus logosu beyaz üzerine kırmızı / mercan arka planı üzerine yerleştirilmiştir, bu da Ligatus’un yeni ana rengi olmuştur. Ayrıca değişik kullanımlarda en iyi görünümü sağlanması için, mavi, sarı ve grinin faklı tonları vardır – aynı zamanda Ligatus’un tüm performans bazlı doğal reklam ihtiyaçlarına kaliteli çözümler sunma iddasını yansıtır Yeni parlak renk şeması masaüstü, tablet ve mobile uyumlu olan web sitesinde de kullanılmıştır.

Buna ek olarak, yeni konumlandırmaya son on yılda çeşitli format ve ürün çözümleri ile önemli ölçüde büyüyen Ligatus ürün portföyünün sadeleştirmesi eşlik etmektedir. Bugünden itibaren reklamverenler ve içerik sahipleri iki ana ürün kullanabilir: “Doğrudan Yönlendirme” ile doğru kişiyi hedefleme ve yüksek kaliteli tıklamaları potansiyel form ve siparişe dönüştürürler. “İçerik Pazarlaması”’nı trafik sağlamak ve içeriği teşvik ederken doğru hedef kitle ile etkileşime girmek için kullanırlar.

Ligatus CEO’su Klaus Ludemann: Ligatus Avrupa’nın doğal reklamcılık sektöründe en deneyimli şirketidir. Son on yılda, şirket yerel bir Alman şirketi olmaktan çıkıp doğal reklam ve içerik önerilerinde önde gelen uluslararası bir oyuncu haline gelerek önemli bir değişimden geçmiştir. Ve bu değişim yeni kurumsal kimliğimize yansıtılmıştır. Yeni çağdaş görünüm; bizim yenilikçi ruhumuzu ve eşsiz teknik uzmanlığımızı ifade eder. İçerik Pazarlama ve Doğrudan Yönlendirme alanındaki lider çözümlerimiz, müşterilerimizin tüm performans hedeflerini Avrupa’nın en büyük Doğal Reklam ağlarından birisiyle karşılanmasına imkan kılmaktadır.

Ligatus Türkiye Ülke Müdürü Murat Kalafat: 2013 yılında türkiye pazarına girmemizden itibaren, çok hızlı bir şekilde büyüyerek Türkiye’nin bir numaralı Doğal Reklam ve Performans ağı haline geldik. Bu konumuzu koruyup, büyümeye devam ederken uluslararası bir şirket olmanın avantajlarını kullanacağız.

back